פיקוח על עסקים המוכרים מוצרים מן החי:

השירותים הווטרינריים העירוניים מפקחים באופן שוטף על עסקים המוכרים מוצרים מן החי. הפיקוח מתבצע על מזון מן החי וכולל ביקורת לבדיקות מזון, תנאי הובלת המוצרים, רמת הטמפרטורה בזמן ההובלה ובזמן אחסנת המוצרים בעסק. ביקורת מתבצעת בהתאם להוראות החוק ועפ"י טופס ביקורת.

פיקוח וטרינרי בעסקי מזון מן החי:

יש להקפיד על רמת היגיינה גבוהה ביותר , ניקוי שולחנות , ויטרינות ומשטחים אחרים בתדירות גבוהה וחיטוי עם תרסיס על בסיס אלכוהול 70% לפחות או על בסיס כלור פעיל .

כל המוצרים הנמכרים שאינם ארוזים ימצאו מאחורי מגן עיטוש – ויטרינה או וילון ניילון.
צוות עובדי המטבח וההגשה – הקפדה על היגיינה אישית גבוהה הכוללת שטיפת ידיים יסודית במים חמים וסבון , או הלבשה/החלפת כפפות חד פעמיות מיד עם הכניסה למשמרת , חזרה מהשירותים , הפסקה ומגע עם ציוד מלוכלך.
יש להקפיד לשטוף ידיים בתדירות גבוהה ככל האפשר ולהימנע ממגע של ידיים בפנים, אף , פה, עיניים.
יש להקפיד על כיסוי הפה והאף בעת עיטוש או שיעול, בעדיפות אל תוך מטפחת חד פעמית או מפרק מכופף.
עובדי המטבח , עובדי הגשת מזון – חולים או כאלה הנדרשים לשהות בבידוד על פי הנחיות משרד הבריאות – אסור להגיע לעבודה עד החלמה מלאה או סיום תקופת הבידוד.
הדחה של כלי הגשה (צלחות וסכו"ם ) למשך 2 דקות לפחות בטמפרטורה של 70 מעלות צלסיוס לפחות, הברקה רק עם נייר חד פעמי.
בואו ונשמור על בריאות תושבינו – בריאות משפחתנו.

הודעה לבעלי עסקים יצור/מכירה/הכנה והגשה/ הובלה ואחסון מוצרי מזון מן החי.

לכבוד בעלי עסקים מזון מן החי ראש העין

לאור תחילת רפורמה בתחום המזון והפעלת פיקוח הווטרינרי במקומות יצור/ מכירה / הכנה והגשה / אחסון והובלה מוצרי מזון מן החי - על ידי התאגיד הווטרינרי

הנני ראה לנכון לידע אתכם בחומר מקצועי ובדרישות הרלוונטיים לבעלי העסקים כמפורט להלן :

  • להודעה חשובה עבור בתי אוכל / מרכולים ואטליזים לחצו
  • לצפייה בקובץ שאלות ותשובות לעניין הערכות מעבר להסדר הפיקוח הווטרינרי לחץ כאן

ראה מידע נוסף..

בברכה וכבוד רב,
ד"ר יהונתן זכרין
רופא וטרינר עירוני
מנהל שירות הווטרינרי ראש העין