אתרים ומסלולים ביער
לבאים ברכב, הכניסה הראשית ליער היא מצומת הרחובות נחל רבה וקיבוץ גלויות. לידיעה, חלק מהיער נועד לטיול ברגל ובאופניים בלבד ואסורה בו הכניסה לכלי רכב. הדרך הראשית, המסומנת בצבע ירוק על עמודי השילוט, תוביל אתכם לאתרים ולפינות החמד ביער. הדרך עוברת לאורכו של נחל רבה, מיובליו של הירקון, נחל אכזב, אך בעונת החורף, באירועי גשם חזק, הוא זורם איתן, מציף חלק מהדרך ומשווה ליער מראה אירופי. בעת שיטפון או זרימה בנחל אין להיכנס למים. בהמשך הדרך נגיע לחניון בצל האקליפטוס שנתרם לזכרו של שלמה חיון ובו שולחנות פיקניק ומתקני משחק. בהמשך הדרך מזרחה, נחצה את הערוץ ונגיע לחניון פיקניק נוסף שלאחריו חסומה הדרך למעבר כלי רכב.
מכאן ניתן לצאת לטיול רגלי באזור הפריחה ביער ואל שביל פרחי הבר.
שביל פרחי הבר- השביל הוא מעגלי, מטפס במעלה הגבעה ויורד חזרה לנקודת ההתחלה, ויש ממנו יציאה ברגל לשכונת נווה אפק. השביל יפה בכל ימות השנה אך בעיקר בעונת הפריחה. בינות לעצי הברוש פורחות שלל רקפות, כלניות אדומות ולבנות, צבעוני ההרים, דבורניות, עירית גדולה ועלי חצב. בעונת הסתיו ימלאו את העין עמודי התפרחת של החצב, בחלקים רבים של היער. בהמשך השביל העצים מתחלפים לעצי אורן, מצידי הדרך רובצים להם סלעים שהבליה עיצבה אותם כמעשה אמנות. כאן פורחת בסתיו חבצלת קטנת עלים. נחצה דרך יער ונמשיך לטפס בשביל במעלה הגבעה לנקודת התצפית שבראשה. בראש הגבעה נמצאים שרידי יישוב קדום, שראשיתו בתקופה הביזנטית, חירבת א- דויר. באתר שקידים של מבנים אחדים. בחלק מהם נשתמרו נדבכים מעטים של הקירות. במזרח האתר בור מים רבוע חצוב בסלע ומטויח. על הגבעה מצויים עצי לבנה רפואי.
במקום נקודת תצפית שהכשירה קק"ל ממנה נשקף במרחב כולו. ממזרח נשקיף על גבעות השומרון. קל מאוד להבחין בגבעות אלה, במיוחד בשל היותן חשופות ורק שרידי חורש טבעי מסגירים את העובדה כי בעבר היה שם חורש טבעי מפותח יותר. מצפון לנו נראה את כפר קאסם וכביש חוצה שומרון ומדרום נראית העיר. מכאן נרד בשביל המסומן, נגיע לדרך העפר, אותה חצינו קודם, נפנה ימינה ונחבור להמשכו של שביל הפריחה. ניכנס לשביל במסומן ונרד במורד הגבעה, בינות למרבדי כלניות. בחלק זה של השביל נפסע על מדרגות סלע טבעיות – זהירות מהחלקה לאחר הגשם! על עצי האורן שסביבנו מטפסים מינים שונים של מטפסים, כזלזלת הקנוקנות וקיסוסית. נוסיף לרדת במתינות, כשאנו מוקפים במרבדי כלניות ורקפות.